Dans

Publicatie: 19-03-2023

Dit kan op recreatief of selectie niveau binnen SVOD. Er zijn veel verschillende dansgroepen. Je leert bij SVOD de hedendaagse choreografieën en je ontwikkelt een eigen stijl. Je werkt aan je lichaamshouding een goede conditie, lenigheid, kracht, en het aanleren/verbeteren van danstechnieken. Vanuit een goede basis gaan we lekker dansen! We concentreren ons op het volgen van het ritme van de muziek. En tegelijkertijd werken we aan krachtige en soepele bewegingen en snelheid. Je volgt het voorbeeld van de docent en vergroot je dansmogelijkheden en moves.

Dansen Bij SVOD 

  • PLEZIER
  • LEUKE LESSEN
  • DANSTECHNIEKEN
  • ONTWIKKELING
  • ERVAREN DANS DOCENTEN       

Meedoen?

Recreatief Dansen kun je op ieder moment instromen.

Selectie Dansen is alleen op uitnodiging of doormiddel van een auditie die begin van het seizoen wordt gehouden.

Special dance is een leuke groep. Dit is een unieke groep binnen de afdeling. Dansers voor wie een reguliere groep niet haalbaar is. Een grote diversiteit in hulpvraag kenmerkt deze groep. Denk aan verstandelijke-, lichamelijke- of visuele beperking. Soms wordt de ontwikkeling verstoort door autisme, ADHD, DCD, faalangst en/of het syndroom van Down. Iedereen is welkom, plezier en welbevinden staan voorop! De groep is klein en elke les is voorspelbaar.

Onze dansen zijn het hele jaar door te zien. Zo zijn wij te vinden in de Deventer Schouwburg, (Deventer Open Podium) Of eigen dansproductie, Dans2Demo op verschillende locaties in Nederland.

Vragen over Dansen Bij SVOD? Neem contact op met dans@svod.nl

Recreatief Turnen

Publicatie: 26-02-2023

Recreatief turnen is geschikt voor iedereen die plezier aan sporten beleeft. Op deze uren worden de basisvormen en grondvormen van turnen op aangeleerd.

De basistoestellen zijn onder andere: ringen, lange mat, brug, brug ongelijk hoog en laag rekstok, air trampoline en de evenwichtsbalk.

Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en motoriek, coördinatie en balans. een spel zal zeker niet ontbreken in de les.  

 

 

Ouder en kind Gym

Publicatie: 26-02-2023

Ouder & kind-gym (vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar)
De ouder & kind-gym is bedoeld voor alle kinderen van 1,5 tot 4 jaar die samen met hun (groot)ouders lekker willen bewegen. Elke week starten we samen de les met een spelletje, dansje of gaan we samen over een hindernis heen. Daarna is het tijd om vrij te spelen, waarbij elke week de gymzaal er weer totaal anders uitziet. Kiezen jullie voor de schommel, de glijbaan of de trampoline? Na een half uur komen de grote blokken tevoorschijn en kan er ook nog gebouwd worden.
We ruimen altijd samen op en dan is er nog tijd voor een spelletje. Na het spelletje zingen we het konijnenlied en het uur is alweer voorbij.

Meer informatie over lessen Recreatief turnen of ouder en kind lessen  mail naar: gymnastiek@svod.nl Ritmische Gymnastiek

Publicatie: 26-02-2023

Ritmische gym (RG) is prachtig om te zien en fantastisch om te doen Het is een combinatie van dans en turnen. In de lessen RG staan bewegen op muziek en plezier voorop. Tijdens de lessen leer je sprongen, pirouettes, danspasjes en gebruik maken van de RG materialen bal, hoepel, knotsen, lint en touw. Ook wordt gewerkt aan de lenigheid, coördinatie en kracht. Iedereen kan meedoen op eigen niveau.

Voor meer informatie mail: ritmischgym@svod.nl

Freerunning

Publicatie: 22-09-2017

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel en vloeiend mogelijk van A naar B wilt verplaatsen en daarbij verschillende obstakels overwint met allerlei sprongen, salto’s en andere trucs. Lichaamsbeheersing, functionele kracht, vrijheid in beweging en creativiteit zijn belangrijke pijlers in het Freerunning.

De free run-lessen bij SVOD worden in een sportzaal en turnhal aangeboden door Grip Freerunning onder leiding van Sebastiaan van Praag. De professionele Freerun trainers van Grip Freerunning zijn al jaren actief op het gebied van Freerunning en bieden de kinderen gevarieerde en uitdagende lessen aan.

Voor meer informatie: freerunning@svod.nl

   

Selectie Turnen Dames

Publicatie: 23-08-2015

Selectieturnen
SVOD beschikt al jaren over een ruime dames turnselectie, waarin op diverse niveaus zelfs verschillende Nederlands Kampioenen uit zijn gekomen.
De turnsters komen op wedstrijden uit op Nationaal niveau en trainen in verschillende leeftijdsgroepen (instap t/m senior) bijna dagelijks in de turnhal van de Scheg.
Het doel is om de turnsters op een zo hoog mogelijk niveau te laten presteren, waarbij het plezier in de sport niet uit het oog wordt verloren. Het lidmaatschap van de turnselectie is wel gebonden aan regels.


Wedstrijdturnen (8 jaar en ouder)
Voor meisjes die graag meer willen turnen (2x per week) en het leukt lijkt om mee te doen aan wedstrijden is er de wedstrijdgroep. Vanaf 8 jaar worden er regionale wedstrijden georganiseerd  waarbij in alle leeftijdscategorieën meegedaan kan worden. Daarnaast organiseert de club zelf ook diverse toernooitjes.


Springgroep
Wat is er leuker dan bewegingen maken in de lucht? Bij deze groep oefenen we om alle facetten van het springen onder de knie te krijgen en dat leer je op en met verschillende toestellen. De minitrampoline kan gewoon voor dikke mat staan, maar ook voor een kast of Pegasus. Startend met basissprongen ga je uitbreiden naar tipsalto's, overslagen en schroeven. Op de airtumbling ga je de Arabier uitbreiden met flikflakken en salto's.

In deze groep doe je ook mee aan wedstrijden. In een groep, dus als team. Of individueel, dus alleen.
Lijkt dit jou leuk? Kom dan gewoon eens meedoen.


*Voorbereidend selectieturnen
Al vanaf 7 jaar kunnen meisjes die graag in de selectie zouden willen turnen meedoen aan de voorbereidende selectietrainingen. In leeftijdsgroepjes wordt er voorbereid op het wedstrijdturnen waarbij de nadruk ligt op de basis!
Het gaat niet alleen om het talent van een meisje of wat ze al kan maar om de inzet en of je graag meerdere malen in de week wil trainen om je doel te bereiken.

In het schooljaar waarin meisjes 7 worden kunnen ze naast hun eigen gym- of turngroep al 1 of 2 keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).

In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden gaan ze 2 of 3 keer per week trainen in de pre-instapgroep en van daaruit wordt besloten of ze doorstromen naar de selectiegroep, wedstrijdgroep of recreatief turnen.

 

Special gym

Publicatie: 20-08-2015

Special gym kids is voor kinderen met en hulpvraag in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar. Het gaat om kinderen die extra zorg (verstandelijke of lichamelijke beperking, zwakke motoriek, motorische faalangst, ADHD, ASS, DCD, enzovoort) nodig hebben als het gaat om optimale sportbeleving. 

 

Kom je gymmen bij Special gym, dan kies je voor sporten in een kleine groep,
professionele begeleiding en sporten op eigen niveau. Plezier staat voorop. We kijken samen naar de mogelijkheden en zien altijd kansen. Wees welkom.

Locatie: Kei 13 eerste zaal.
Tijden:  
9.30-10.15 uur 4-8 jaar
10.15-11.00 uur 9-16 jaar.

Trampoline Springen

Publicatie: 06-01-2011

Trampoline Springen

Onze trampoline springers kunnen op maandag onder leiding van Marieke Lauran trainen op de grote trampolines in De Scheg. Er wordt na enige oefening al een behoorlijke hoogte bereikt, nodig om de vele schroeven en salto's te kunnen maken. Wil je eens meedoen? Ook bij Trampoline natuurlijk twee gratis proeflessen.

Voor meer informatie mail: trampo@svod.nl 

 

 

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden