Afdelingen -> Wedstrijdturnen Dames -> Regels turnselectie
Selectieturnen Dames
Mededelingen / nieuws
Regels turnselectie

Regels turnselectie

Publicatie: 21-08-2015


Aanwezigheid
*Als lid van de selectie ben je in principe alle, voor jouw geldende, trainingen aanwezig, zeker in de week vóór een wedstrijd! Wanneer je een training mist haal je deze, in overleg met je trainer, in op een ander moment. Regelmatige afwezigheid voor "pleziertjes" kan consequenties hebben voor het lidmaatschap van de selectie.

*Bij afwezigheid meld je dit minimaal 1 training van te voren bij de voor jouw verantwoordelijke trainer EN je schrijft je naam op in de agenda. Bij ziekte, graag uiterlijk een half uur voor de training, bij voorkeur PER SMS doorgeven aan de op dat moment aanwezige trainer.

*Wanneer er andere redenen zijn om thuis te blijven overleg hierover dan met je trainer.


Training
*Zorg dat je ruim op tijd voor de training aanwezig bent. Dus als de training start ben je omgekleed, zit je haar vast en heb je al je spullen bij je.

*Zorg dat het volgende ALTIJD in je turntas zit (ook met wedstrijden!): - Turnpakje - Elastiekjes/speldjes - Flesje/Bidon met water - Polsbandjes (handig om je naam er in te zetten) - evt. je touwtjes, lusjes of leertjes voor brug - T-shirt en sokken - Handdoek - CD met je vloermuziekje

*Tijdens de training heb je altijd een turnpakje aan, je haar zit goed vast en je sieraden zijn af. Bij de warming-up, kracht of conditie is een t-shirt of hemdje ipv. een turnpakje toegestaan, maar tijdens de toestelrondjes wordt er alleen gewerkt in turnpakje (en eventueel broekje)

*Mobieltjes laat je thuis of staan uit! Er wordt tijdens de training niet gesmst, ge-appt, getwittert enz. Wanneer het nodig is om je mobiel te gebruiken vraag je toestemming aan je trainer.

*Tijdens de training verlaat je niet zomaar de zaal. Als je naar de WC moet zeg je dit eerst tegen je trainer, als je om een andere reden de zaal wil verlaten vraag je toestemming

*Tijdens de training zet je je volledig in, wanneer dit om wat voor reden dan ook niet lukt geef je dit aan. Wanneer je iets niet snapt of durft geeft dat niet maar geef dit dan ook aan bij je trainer.

*Tijdens de training bemoeien ouders/verzorgers zich niet met de turnsters. Natuurlijk is het voor of na de training mogelijk om vragen te stellen. Stel deze gerust, aan de trainers en niet aan andere ouders!! Een individueel gesprek is natuurlijk ook altijd mogelijk.


Medische begeleiding
*Blessures en pijntjes meld je ALTIJD voor het begin van de training!

*Bij pijntjes of blessures wordt er samen met je trainer, en indien nodig met de fysio, besloten of het verstandig is om te trainen. Er kan bijvoorbeeld ook aangepast of korter getraind worden, dit gaat altijd in overleg met de voor jouw verantwoordelijke trainer.

*Jasper Pennings en Anke Kleiboer zijn als sportfysiotherapeut verbonden aan SVOD. In principe kunnen alle turnsters hier gebruik van maken.
> Jasper is aanwezig op woensdag.; Anke op vrijdag beide dagen vanaf ongeveer 17.00 uur.
> Wanneer je naar de fysio wilt geef je dit VOOR start van de training aan bij je trainer EN daarna wordt je naam op de lijst geschreven. Niet op de lijst is in principe niet naar de fysio!
> Wanneer een behandeling lang duurt of langdurig is kan er ook een afspraak gemaakt worden in de praktijk van Fysiodé.


Wedstrijden
*Als lid van de selectie is het verplicht om deel te nemen aan alle regionale en nationale wedstrijden, die leiden naar het NK. Trainers bepalen wie voor welk niveau en evt. overige wedstrijden in aanmerking komt.
> Voor deelname aan wedstrijden zijn inschrijfgelden verschuldigd, hiervoor krijgt u in principe 2x per jaar een rekening.
> Een turnster dient in het bezit te zijn van een wedstrijdpaspoort, hiervoor moet een pasfoto worden ingeleverd. Aan een wedstrijdpaspoort zijn kosten verbonden.

*Zodra er wedstrijdinformatie bekend is bij de trainers wordt deze geplaatst op de website www.svod.nl > Turnselectie dames 
Kijk regelmatig op deze site om op de hoogte te zijn van de data, tijden en evt. wijzigingen!

*Zorg ervoor dat je altijd drie kwartier voor aanvangstijd van de wedstrijdwarming-up aanwezig bent. Vervoer van en naar wedstrijden dient zelf geregeld te worden.

*De training voor de wedstrijd krijgt je van ons het clubpakje, trainingspak en een polo (voor het kledingpakket is een jaarlijkse bijdrage verschuldigd). Dit lever je de eerste training na de wedstrijd (of uiterlijk op woensdag) netjes opgevouwen in de tas weer in.

*Zorg ervoor dat je het complete set clubkleding en witte sokken aan hebt tijdens elke wedstrijd. Je haren zitten strak en alle sieraden zijn af.
> Het oranje rugzakje neem je, samen met de bidon/drinkfles en evt.leertjes/lusjes (pakjeslijm) mee de zaal in.

*Tijdens de wedstrijd (dus tot na de prijsuitreiking) blijf je altijd in de zaal! Je mag de zaal alleen verlaten wanneer je toestemming hebt van je trainer en de wedstrijdleiding.

*Ouders mogen niet in de wedstrijdzaal en bemoeien zich niet met de turnsters tijdens de wedstrijd. Na de wedstrijd mag je naar je ouders om te vertellen hoe het is gegaan. *Uitslagenlijsten zijn vlak na de wedstrijd alleen beschikbaar voor trainers. Wanneer de situatie dit toelaat zullen we ouders zo snel mogelijk na de wedstrijd informeren over de uitslag. Anders zeker de eerste training na de wedstrijd.

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2021 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden