Ritmische Gymnatiek

Publicatie: 01-06-2019

Ritmische Gymlessen bij SVOD

Ritmische gym (RG) is prachtig om te zien en fantastisch om te doen. In de lessen RG staan bewegen op muziek en plezier voorop. Tijdens de lessen leer je sprongen, pirouettes, danspasjes en gebruik maken van de RG materialen. Ook wordt gewerkt aan de lenigheid, coördinatie en kracht. Iedereen kan meedoen op eigen niveau. Bij deze nodigen we je uit, geheel vrijblijvend, twee proeflessen RG te volgen. Klik hier voor het actuele lesrooster en kies voor lessoort Ritmische gym. 

 

Naast de recreatielessen heeft SVOD een RG selectie op verschillende niveau’s. De RG selectie neemt deel aan wedstrijden op alle niveau’s met zowel groeps-, duo als individuele oefeningen. Je kan de selectie ritmische gym ook volgen op facebook

Vragen? Mail naar: ritmischgym@svod.nl


 

 

 


 

Wat is ritmische gymnastiek?

Ritmische gym (RG) is een combinatie van dans en turnen. Bij ritmische gym wordt gebruik gemaakt van materialen:

  • bal
  • hoepel
  • touw
  • knotsen
  • lint

Je kan een individuele-, duo- of groepsoefening doen met één of meer materialen. Het is ook mogelijk om een oefening zonder materiaal doen.  In een oefening oefening worden danselementen met turnelementen gecombineerd, daarbij beweeg je ritmisch op de muziek. Danselementen zijn bijvoorbeeld sprongen en pirouettes. Turnelementen zijn bijvoorbeeld een rol of radslag.

Agenda

op dit moment staan geen activiteiten gepland.

 

Youtube:

SVOD 1A Lint/bal NK 2010
SVOD 2C Hoep finale 2011
Rene en Luna Filou 3B duo lint en knots

 

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2022 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden