Gymnastiek

Publicatie: 25-08-2015

Gymnastiek is de oudste afdeling binnen SVOD. SVOD kent verschillende vormen van gymnastiek, namelijk:

Ouder & kind-gym (vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar)
De ouder & kind-gym is bedoeld voor alle kinderen van 1,5 tot 4 jaar die samen met hun (groot)ouders lekker willen bewegen. Elke week starten we samen de les met een spelletje, dansje of gaan we samen over een hindernis heen. Daarna is het tijd om vrij te spelen, waarbij elke week de gymzaal er weer totaal anders uitziet. Kiezen jullie voor de schommel, de glijbaan of de trampoline? Na een half uur komen de grote blokken tevoorschijn en kan er ook nog gebouwd worden.
We ruimen altijd samen op en dan is er nog tijd voor een spelletje. Na het spelletje zingen we het konijnenlied en het uur is alweer voorbij.
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer meedoen op de woensdagochtend van 08.30-09.30, 09.30-10.30 of van 10.30-11.30 in Kei 13 in zaal 1.


Kleutergymnastiek vanaf 3 jaar
Op een speelse manier maakt uw kind kennis met Gymnastiek. In deze lessen gaat de kleuter zelfstandig, zonder ouder, deelnemen aan de les. De kleuter wordt meer uitgedaagd. Dan moet u denken op de gymnastiektoestellen etc. Ook de motoriek staat centraal in de lessen. Muziek en spel zullen zeker niet ontbreken.


Meisjes en Jongens Gymnastiek
Gymnastiek is geschikt voor iedere jongen die plezier aan sporten beleeft. Op deze uren worden de basisvormen van het gymnastiek aangeleerd. De jongens zullen op de basistoestellen werken zoals: ringen, lange mat, brug, hoog en laag rekstok. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en motoriek, coördinatie en balans. een spelletje zal zeker niet ontbreken in de gymnastiekles.

Meisjes hebben vaak plezier in de gymnastiek. In deze groepen worden veel gymnastiek oefeningen aangeleerd en geoefend. Daarnaast wordt er getraind op de vier basistoestellen voor de meisjes, namelijk brug ongelijk, lange mat, evenwichtsbalk en sprong. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, motoriek, coördinatie en balans. Een spelletje zal ook zeker niet ontbreken in de les.

De meisjes en jongens gymnastieklessen worden aangeboden op verschillende manieren dit kan in een mix groep van meisjes en jongens, of alleen een groep van jongens. Of alleen een groep van meisjes. voor een overzicht van alle gymnastieklessen kunt u terecht in het lesrooster.


Recreatief turnen 16+
Deze groep bestaat uit (oud) turn(st)ers in de leeftijd van 16 tot en met 50 jaar. Eén keer per week trainen we op kracht en lenigheid, we springen, oefenen op toestellen en langzaam maar zeker leren we weer nieuwe onderdelen of proberen we weer bij het  oude niveau te komen.

Nieuwe enthousiastelingen zijn van harte welkom. Je kunt op alle niveaus meedoen. Kom gerust langs voor een proefles.


Kijk op het lesrooster welke groep het beste bij je past.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2022 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden