Afdelingen -> Gymnastiek
Gymnastiek
Turnen
Informatie

Gymnastiek

Publicatie: 25-08-2015
Gymnastiek is de oudste afdeling binnen SVOD. Bij alle drie fusie verenigingen was gymnastiek het eerste sportaanbod. SVOD kent verschillende vormen van gymnastiek, namelijk:
 
 
Dreumes en Peuter Gympret (vanaf 1.5 jaar tot 4 jaar) 
 
Hebt u een zoon of dochter  in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar? Is uw zoon of dochter gek op bewegen? Lijkt het u leuk samen met uw kind te bewegen en nieuwe uitdagingen aan te gaan?
 
Kom dan eens kijken bij Gym Pret voor dreumes en peuters! Hier kunt u, of oma, opa of de oppas, elke week onder begeleiding een uur lekker sportief bezig zijn met uw kind. Iedere week zijn er nieuwe uitdagende bewegingssituaties waarin uw kind kennis kan maken met de verschillende vormen van bewegen.
 
Bewegen is voor peuters erg belangrijk. Ze ontwikkelen hun motoriek en bewegen heeft ook grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter, lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Het is belangrijk om peuters veel te laten bewegen, spelen en ontdekken.
 
Bij SVOD kunt u in een veilige omgeving lekker bewegen met uw kind. Voor uw kind is het de juiste plek om te ontdekken, vriendjes en vriendinnetjes te maken, sociaal bezig te zijn en het allerbelangrijkste actief bezig zijn.
Klimmen, klauteren, springen, bouwen, rollen noem maar op, lekker dansen !!! het is elke week Feest!! En dit alles onder deskundige begeleiding.
 
Komt u gerust een keer kijken op de woensdagochtend van 08:30 tot 09:30 uur, 09:30 tot 10:30 uur of van 10:30 tot 11:30 uur in Kei 13 in zaal 1.
 
Kleuter Gymnastiek vanaf 3 jaar
 
Op een speelse manier maakt uw kind kennis met Gymnastiek. In deze lessen gaat de kleuter zelfstandig, zonder ouder, deelnemen aan de les. De kleuter wordt meer uitgedaagd. Dan moet u denken op de gymnastiektoestellen etc. Ook de motoriek staat centraal in de lessen. Muziek en spel zullen zeker niet ontbreken.
 
 
Meisjes en Jongens Gymnastiek
 
Gymnastiek is geschikt voor iedere jongen die plezier aan sporten beleeft. Op deze uren worden de basisvormen van het gymnastiek aangeleerd. De jongens zullen op de basistoestellen werken zoals: Ringen, Lange mat, Brug, Hoog en laag rekstok. Verder wordt er gewerkt aan Kracht, lenigheid en motoriek, coördinatie en balans. een spelletje zal zeker niet ontbreken in de gymnastiekles.
 
Meisjes hebben vaak plezier in de gymnastiek. In deze groepen worden veel gymnastiek oefeningen aangeleerd en geoefend. Daarnaast wordt er getraind op de vier basistoestellen voor de meisjes, namelijk brug ongelijk, lange mat, evenwichtsbalk en sprong. Verder wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, motoriek, coördinatie en balans. Een spelletje zal ook zeker niet ontbreken in de les.
 
De meisjes en jongens gymnastieklessen worden aangeboden op verschillende manieren dit kan in een mix groep van meisjes en jongens, of alleen een groep van jongens. Of alleen een groep van meisjes. voor een overzicht van alle gymnastieklessen kunt u terecht in het lesrooster.
 
 
Volwassen Gymnastiek 
 
Beweging is voor volwassenen erg belangrijk Binnen SVOD kan dit op diverse manieren. Enkele voorbeelden zijn: Latin Fitness, Conditie op muziek, Aerobic, Meer bewegen voor Ouderen,  Fit-Fun Senioren, Gymnastiek en Trampolinespringen. Deze lessen worden op diverse locaties in Deventer gegeven. Kracht, lenigheid, coördinatie en balans staan centraal tijdens deze lessen, naast plezier en gezelligheid. Het geeft ons nieuwe energie!!
 
Kijk op het lesrooster welke groep u het beste past.

Turnen

Publicatie: 24-08-2015

Speeltuin-turnen (4-7 jaar)
Meisjes vanaf 4 jaar kunnen een uurtje komen "Speeltuin-turnen" in de turnhal van de Scheg.  In deze groep wordt de basis van het turnen gelegd en worden de meisjes langzaamaan voorbereid op wedstrijd- of selectieturnen. Er wordt veel gewerkt met oefensituaties en softe materialen, naast de grondvormen van bewegen is er op een speelse manier ook aandacht voor kracht, lenigheid en coördinatie.

In het schooljaar waarin de meisjes 7 worden kunnen ze een keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).
In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden kunnen ze doorstromen naar een van de turngroepen; voorbereidende selectiegroep (pre-instap), wedstrijdgroep of recreatief turnen.

Recreatief turnen (7 jaar en ouder)
Voor meisjes in alle leeftijden zijn er diverse turngroepen in de Scheg en in Kei13. De nadruk in deze groepen ligt op het toestelturnen. Naast het aanleren van basis-turnelementen is er ook aandacht voor kracht en lenigheid.
 

Informatie

Publicatie: 23-08-2015
Sportkleding 
 
Tijdens de lessen is het dragen van sportkleding voorgeschreven. Ook is er de mogelijkheid om na afloop te douchen. Het dragen van sport/ balletschoenen is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.
 
Een voorbeeld van sportkleding hieronder:
 
 
Kleuters
 
T-shirt of hemdje,  korte of lange sportbroek. Blote voeten of sportschoenen.
 
 
Jongens en Meisjes
 
T-shirt met korte of lange sportbroek. Blote voeten of lichte sport-/ balletschoenen. Lange haren tijdens de les altijd in een staart dragen of een haarband. Jongens en meisjes kunnen eventueel een turnpakje dragen. Sieraderen tijdens de les zoveel mogelijk uit of af. (kleine oorknopjes en ringetjes zijn toegestaan), in verband met de veiligheid
 
 
Aanmelden 
 
U bent altijd welkom om te komen kijken tijdens de gymnastiekles. Mee doen is natuurlijk veel leuker!! U krijgt 2 proeflessen van SVOD. Kies uit het lesrooster de les die het beste bij u past en meldt u voor aanvang even bij de leiding en geef aan dat het om een proefles gaat. Normaal gesproken zijn er geen wachtlijsten voor de gymnastieklessen. Mocht een groep erg vol zijn dan kan in overleg met de trainer nadere afspraken gemaakt worden, of u kiest een andere les uit ons rooster.
 
De trainer regelt later met u de aanmelding van uw zoon of dochter.
 
 
Verandering van les of opzeggingen:
 
Natuurlijk kan het voorkomen dat uw zoon of dochter wil wisselen van afdeling. Bijvoorbeeld van Gymnastiek naar Trampolinespringen. Geef dit bij beide leiders aan en zij zorgen dat de ledenadministratie in kennis wordt gesteld.
Wilt u het lidmaatschap opzeggen, dan kan dit via het afmeldingsformulier dat de leiding voor uw heeft, of is te downloaden van de site. Een andere mogelijkheid is per mail naar ledenadministratie@svod.nl. De opzegtermijn bedraagt één maand!. Mondelinge opzeggingen kunnen niet verwerkt worden.
 
 
Locatie Gymnastiek lessen
 
Voor de gymnastieklessen kunt u terecht op de volgende onderstaande locaties.
  • KEI13 Wezenland 582 te 7415 JM Deventer.
  • Turnhal SVOD De Scheg: Piet van Donkplein 1 Deventer.
Wilt u meer informatie over Gymnastiek bij SVOD:
Voor meer informatie over gymnastiek kunt u contact met ons opnemen via onderstaand e-mail adres
 
KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2019 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden