Selectie Turnen Dames

Publicatie: 23-08-2015

Selectieturnen
SVOD beschikt al jaren over een ruime dames turnselectie, waarin op diverse niveaus zelfs verschillende Nederlands Kampioenen uit zijn gekomen.
De turnsters komen op wedstrijden uit op Nationaal niveau en trainen in verschillende leeftijdsgroepen (instap t/m senior) bijna dagelijks in de turnhal van de Scheg.
Het doel is om de turnsters op een zo hoog mogelijk niveau te laten presteren, waarbij het plezier in de sport niet uit het oog wordt verloren. Het lidmaatschap van de turnselectie is wel gebonden aan regels.


Wedstrijdturnen (8 jaar en ouder)
Voor meisjes die graag meer willen turnen (2x per week) en het leukt lijkt om mee te doen aan wedstrijden is er de wedstrijdgroep. Vanaf 8 jaar worden er regionale wedstrijden georganiseerd  waarbij in alle leeftijdscategorieën meegedaan kan worden. Daarnaast organiseert de club zelf ook diverse toernooitjes.


Springgroep
Wat is er leuker dan bewegingen maken in de lucht? Bij deze groep oefenen we om alle facetten van het springen onder de knie te krijgen en dat leer je op en met verschillende toestellen. De minitrampoline kan gewoon voor dikke mat staan, maar ook voor een kast of Pegasus. Startend met basissprongen ga je uitbreiden naar tipsalto's, overslagen en schroeven. Op de airtumbling ga je de Arabier uitbreiden met flikflakken en salto's.

In deze groep doe je ook mee aan wedstrijden. In een groep, dus als team. Of individueel, dus alleen.
Lijkt dit jou leuk? Kom dan gewoon eens meedoen.


*Voorbereidend selectieturnen
Al vanaf 7 jaar kunnen meisjes die graag in de selectie zouden willen turnen meedoen aan de voorbereidende selectietrainingen. In leeftijdsgroepjes wordt er voorbereid op het wedstrijdturnen waarbij de nadruk ligt op de basis!
Het gaat niet alleen om het talent van een meisje of wat ze al kan maar om de inzet en of je graag meerdere malen in de week wil trainen om je doel te bereiken.

In het schooljaar waarin meisjes 7 worden kunnen ze naast hun eigen gym- of turngroep al 1 of 2 keer extra trainen bij de voorbereidende selectiegroep (pre-pre-instap).

In het schooljaar waarin de meisjes 8 worden gaan ze 2 of 3 keer per week trainen in de pre-instapgroep en van daaruit wordt besloten of ze doorstromen naar de selectiegroep, wedstrijdgroep of recreatief turnen.

 

KEI13
Wezenland 582
Deventer
Sportcentrum De Scheg
Piet van Donkplein 1
Deventer
© 1997 - 2023 SVOD Deventer
Alle rechten voorbehouden